مشاوره فردی
هر فردی دارای ویژگی های مثبت و منفی بسیاری می باشد که تعادل این ویژگی ها میتواند باعث ایجاد سلامت روحی روانی در فرد باشد. معمولا اختلالات روانی زمانی به وجود می آیند که تعادل بین این ویژگیها بهم ریخته و شرایط را برای فرد سخت نماید. این عدم توازن معمولا روابط اجتماعی، خانوادگی، تحصیلی و شغلی فرد را تحت تأثیر قرار می دهد، مواردی مانند خشم، پرخاشگری، افسردگی، اضطراب اجتماعی، سو مصرف مواد، وسواس، بی حوصلگی، اعتیاد به اینترنت و فضای مجازی، چالشهای ازدواج و روبط بین فردی، روابط جنسی و جنسیتی، مشکلات بین والدین و فرزندان، مشکلات تحصیلی و مدرسه، تغییرات شغلی، اعتماد به نفس پایین، عدم جرأت مندی و توانایی بازدارندگی و بسیاری از این موارد میتواند موضوعات مشاوره فردی باشند.
مشاور فردی سعی دارد با شناسایی علل و منشا این مشکلات مراجع را در مواجهه با شرایط اجتماعی، تحصیلی و شغلی توانمند سازد و او را در مقابله و بهبود شرایط یاری نماید.
مشاوره فردی معمولا بصورت انفرادی و در یک محیط امن و محرمانه توسط یک پزشک متخصص سلامت روانی (روانشناس) انجام میشود. مشاوره فردی این امکان را به فرد میدهد که افکار خود آیند و ناخودآیند فرد، احساسات، باورها خاطرات چالش انگیز یا تاثیرگذار زندگی و رفتارهای خود را بررسی کرده و جنبههایی از زندگی خود را که دوست دارد تغییر دهد و شناسایی نماید.
این مشاوره همچنان میتواند فرد را در درک بهتر رفتار و افکار فرد و دیگران کمک نماید و برای مطلوب و تغییرات مناسب یاری نماید.